Waarom één voer voor alle honden?

Zoals algemeen wordt erkend, stammen onze honden af van de wolf en door selectie zijn de verschillende rassen ontstaan. Wanneer we echter naar “het wezen” van onze honden kijken zien we dat onze honden, qua evolutie, nog steeds op gelijke hoogte staan met de wolf.

Net als het basisgedrag van de wolf is ook de hele spijsvertering en stofwisseling, met alles erop en eraan, exact gelijk gebleven. Bij de wilde honden was en is het nog steeds een feit dat alle leden van de roedel, van jong tot oud en van klein tot groot, naar behoefte hetzelfde eten van het prooidier-aanbod wat op dat moment beschikbaar is. Pups eten in verhouding meer en ouderen eten wat minder.

Wat dat betreft zijn honden vergelijkbaar met mensen (ook een langlevend “zoogdier”) want ook mensen eten van baby tot senior dezelfde samenstelling. De baby eet hiervan (fijngemaakt) in verhouding veel meer dan de ouders en de oma en opa eten daarentegen in verhouding veel minder.

Doordat honden, net als hun voorouders, zoveel eten als nodig is om in hun energiebehoefte te voorzien krijgen ze bij een goed samengesteld voer ook alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid en verhouding tot de opgenomen energie binnen.

Jonge honden, lacterende teven en honden die prestaties moeten leveren eten meer dan de gemiddelde volwassen hond, en daardoor wordt aan de totale behoefte aan de verschillende voedingsstoffen voldaan. Hetzelfde geldt voor de oudere honden waarvan geen bijzondere prestaties worden verwacht; deze eten minder dan de gemiddelde volwassen hond.

Omdat honden een zeer kort darmkanaal hebben (in verhouding 7 x korter dan dat van de mens) moet het voer per kilogram droge stof veel energie bevatten zodat de stofwisseling niet nadelig wordt beïnvloed door teveel ballaststoffen.

Daarom kunnen alle honden Farm Food HE (High Energy) hun hele leven lang eten. En op dit feit is sinds 1982 de Farm Food Filosofie gebaseerd: één soort voeding die geschikt is voor álle honden, van “mini” tot “maxi”; van pup tot senior; van werkend tot rustend.

De afgelopen jaren hebben meer dan bewezen dat Farm Food HE uitermate geschikt is voor pups en senioren, zeer grote en kleine rassen, hard werkende en rustige honden en dat speciaal puppyvoer, seniorenvoer of hypoallergeen voer, net zoals in de natuur, overbodig is. Voor de kleine honden (puppy óf een klein ras) is er Farm Food HE Mini, precies dezelfde samenstelling maar dan in een kleiner formaat brokje (6 mm) én in een kleinere zak.

Kortom

  • Wilde honden eten allemaal van één en hetzelfde voedingsaanbod.
  • Jonge honden eten in verhouding meer, en oudere honden eten in verhouding minder.
  • Pups en oudere honden kunnen allemaal één en dezelfde Farm Food brok eten.

Farm Food HE producten