Farm Food Fresh - Vers vlees (Diepvries)

Farm Food Fresh is, volgens de algemene noemer of afkorting, een zogenoemd ‘kvv’ wat staat voor Kompleet Vers vlees Voer. Ondanks de ruime keus aan kvv kwam er steeds vaker de vraag of Farm Food een premium kwaliteit diepvries vers vlees wilde produceren dat 100% op onze bewezen Farm Food filosofie was gebaseerd. Farm Food Fresh kan uitstekend gecombineerd worden met Farm Food HE, geperste hondenvoeding.

Farm Food Fresh – kvv natuurvoeding

Tijdens het ontstaan van Farm Food HE, geperste hondenvoeding, is gebleken dat een regelmatige “onderhoudsbeurt” met versvlees, op basis van vuile groene pens, noodzakelijk is voor de instandhouding van een gezonde darmflora. Immers versvlees op basis van vuile, groene pens bevat veel natuurlijke probiotica.Droogvoeding en andere verhitte voeders (blikvoer en gestoomde “buiten de diepvries houdbare producten”) zijn steriel. Daarom is droogvoeding niet in staat de benodigde bacteriën (de probiotica) te leveren die nodig zijn om een gezonde darmflora op te bouwen en te onderhouden.Alle droogvoeders ondergaan bij de productie namelijk een bepaalde verhitting (Farm Food HE slechts 72-75 ºC) en hierdoor worden de in de grondstoffen aanwezige enzymen en bacteriën vernietigd.Echter, hoewel dit nog niet wetenschappelijk is aangetoond, hebben wij al jarenlang de ervaring dat voor een goede opbouw en de instandhouding van de darmflora enkele van deze verloren gegane enzymen en bacteriën noodzakelijk zijn.

Darmfloraopbouw is heel erg belangrijk!

Een gezonde darmflora is één van de belangrijkste pijlers onder de totale gezondheid van uw hond. Is de darmflora uit evenwicht of te schraal dan zijn gezondheidsproblemen voorgeprogrammeerd.Huidproblemen, vachtproblemen, darmproblemen of voedselallergieën bij honden vinden heel vaak hun oorsprong in een verstoring van de darmflora.Vandaar dat wij vanaf het begin altijd hebben geadviseerd om naast elke droogvoeding zogenaamde “versvleesdagen” op basis van vuile, groene pens in te lassen aangezien vuile, groene pens veel natuurlijk probioticum bevat.Bovendien hebben wij nóóit onder stoelen of banken gestoken dat het voeren van een kwalitatief hoogwaardig Kompleet rauw versvlees product (kvv) een goede en gezonde manier van voeren is.

Wat is eigenlijk een kvv?

Farm Food Fresh is, volgens de algemene noemer of afkorting, een zogenoemd ‘kvv’ wat staat voor Kompleet Versvlees Voer. Ondanks de ruime keus aan kvv kwam er steeds vaker de vraag of Farm Food een premium kwaliteit diepvries versvlees wilde produceren dat 100% op -onze- bewezen Farm Food filosofie was gebaseerd.De vraag naar kvv met Farm Food kwaliteit is beantwoord met Farm Food Fresh rauwe komplete versvleesvoeding.

Darmflora opbouw kuur

Vooral voor pups is het essentieel dat hun eerste vaste voeding niet alleen voedingstoffen levert maar dat de voeding ook een gezonde evenwichtige darmflora opbouwt. Vandaar dat wij adviseren om de eerste weken, naast de moedermelk (eventueel aangevuld met Farm Food No.1), alleen Farm Food Fresh versvlees te voeren.“Farm Food Fresh kan uitstekend gecombineerd worden met Farm Food HE, geperste hondenvoeding.”Het verdient aanbeveling om te beginnen met ‘Rundvlees Compleet’ en wanneer de pups 6 weken oud zijn deze geleidelijk over te schakelen op ‘Pens en Hart Compleet’.Ook wanneer u een oudere hond wilt overschakelen op een andere voeding, zoals Farm Food HE, is het aan te bevelen om eerst een “darmflora-opbouwkuur” te doen. Deze kuur bestaat uit het geven van 10 tot 14 dagen Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet. Hiermee legt u de basis voor de verdere gezondheid van uw hond. Het is wel zaak om daarna regelmatig een “onderhoudsbeurt” te geven met Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet.Ook is het van belang om tijdens én na elke antibioticakuur en darminfectie de hond een aantal dagen Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet (op basis van ongewassen vuile, pure groene runderpens) te geven. De darmflora kan zich dan op een natuurlijke manier herstellen.In plaats van de “versvleesdagen” kunt u ook, voor het gewenste effect, zo nu en dan een beetje Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet door Farm Food HE mengen. Farm Food Fresh samen met Farm Food HE is een ideale combinatie, en kan gerust gemengd worden omdat Farm Food HE een geperste brok is.Zoals u zult begrijpen dient u Farm Food Fresh ontdooid en op kamertemperatuur als rauw vlees te geven om het gewenste effect te krijgen. Dit rauwe verse vlees koken, verhitten of ontdooien in de magnetron is daarom uit den boze.

Als dagelijkse voeding of als ‘aanvulling op…’

Farm Food Fresh ‘Pens en Hart compleet’ en ‘Rundvlees compleet’ zijn vanzelfsprekend bijzonder geschikt als dagelijkse voeding voor uw hond. De enkelvoudige producten Farm Food Fresh ‘Groene pens’ en Farm Food Fresh ‘Rundvlees’ zijn uitstekend te gebruiken als basis van (of aanvulling op) uw zelfbereide hondenmaaltijd.Het gemak van verse diepvries voeding met de vertouwde Farm Food kwaliteit.

Bewaar én ontdooidoosje

Er is nu ook, via uw dierenspeciaalzaak, een Farm Food Fresh bewaar én ontdooidoosje leverbaar. Er past gemakkelijk een verpakking van 400 gram Farm Food Fresh of enkele worstjes in het doosje. Doordat het bewaardoosje goed hersluitbaar is kunt u Farm Food Fresh makkelijk over meerdere maaltijdmomenten per dag verdelen.

Dagelijks aanbevolen hoeveelheid

Hieronder ziet u de hoeveelheid voer die wij aanraden voor de leeftijd en het gewicht van uw hond, op basis van 4 voedingen. Voeren doet u op zicht. Wijk niet meer dan 25% af van deze hoeveelheden.

gram
gram
Vlaams
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×