Waarom Farm Food HE?

Farm Food High Energy:  geperste, natuurlijke hondenvoeding sinds 1982

Farm Food HE bevat geen chemische antioxidanten, conserveringsmiddelen, toegevoegde kleurstoffen, geurstoffen of smaakstoffen.

Door de hoge zuiverheid van de gebruikte grondstoffen is de toevoeging van chemische antioxidanten en conserveringsmiddelen aan Farm Food HE overbodig. Dit is ook de reden van de beperkte houdbaarheid van Farm Food HE (tot 6 maanden na productie). Mede door het ontbreken van conserveringsmiddelen is het van belang dat de voeding kan “ademen” om broei- en schimmelvorming te voorkomen.

Dat betekent dat Farm Food HE NIET luchtdicht afgesloten mag worden in tonnen of andere opbergmogelijkheden waar geen zuurstof bij kan komen!

Farm Food HE bevat geen bindmiddelen.

Bindmiddelen worden vaak toegevoegd om een hardere brok te verkrijgen. Deze hebben echter tot nadeel dat ze in het darmkanaal bepaalde sporenelementen binden waardoor deze onopneembaar worden. Hierdoor kan onbalans in de voeding ontstaan, die op langere termijn een zeer nadelig effect heeft op de gezondheid van de honden. Het niet gebruiken van bindmiddelen houdt wel in dat er soms wat meel of gruis kan ontstaan. Maar dit nemen we graag voor lief, want het gaat tenslotte om de gezondheid van uw hond(en)!

Farm Food HE is niet geëxtrudeerd.

Farm Food HE is geperst. Om te voorkomen dat waardevolle voedingsstoffen zoals de eiwitten en vetten worden beschadigd of vitaminen verloren gaan wordt Farm Food HE niet geëxtrudeerd maar koud geperst. Alle ingrediënten die gekookt moeten zijn om goed verteert te kunnen worden (de granen) zijn vooraf ‘ontsloten’ voordat ze in de totale samenstelling worden verwerkt.

Honden worden levenslustiger en stabieler van karakter.

Steeds weer krijgen we te horen dat de honden, nadat men is overgeschakeld op Farm Food HE, veel levenslustiger en vrolijker worden. Dit is toe te schrijven aan de hoogwaardige en zuivere grondstoffen die wij gebruiken. Doordat we gebruik maken van voornamelijk hoogwaardige (Nederlandse) rundvleeseiwitten en hemoglobinepoeder is er een eiwitfractie van 24 % nodig om de aminozuurbehoefte meer dan voldoende te dekken. Hierdoor ontstaan bij de vertering beduidend minder afvalstoffen, waardoor ook de lever minder wordt belast.

Ook het feit dat wij geen kleur-, geur- en smaakstoffen of chemische antioxidanten, bindmiddelen en conserveringsmiddelen aan Farm Food HE hebben toegevoegd heeft zeer waarschijnlijk een stabiliserend en positief effect op de karakters.

Honden worden steviger en meer gespierd.

Honden zijn van nature zoogdiereters. Daarom is bij het ontwikkelen van Farm Food HE rekening gehouden met het natuurlijke voedingspatroon van de honden. Vandaar dat er bij de bereiding van Farm Food HE rundvlees en hemoglobinepoeder als eiwitbron wordt gebruikt. Het aminozuurpatroon van rundvlees komt bij de hond namelijk het meest overeen met de natuurlijke opbouw van het lichaam. Hierdoor worden de honden steviger en harder in hun bespiering.

Farm Food HE bevat geen kip of ander gevogelte.

Omdat de meeste kip (gevogelte) dat ter beschikking afkomstig is van dieren die op het hoogtepunt van hun groei zijn geslacht (slachtkuikens van 5 tot 6 weken oud) bevat het karkas van de kip (kuiken) veel natuurlijk aanwezige groeihormonen. (deze natuurlijke groeihormonen zijn geproduceerd in de hypofyse van het kuiken zelf). Bovendien bevat het kraakbeen veel proline, een zogenaamd “aminozuur” wat de werking van echte aminozuren nadelig beïnvloedt (proline is een antagonist).

Onze ervaring is dat een combinatie van bovengenoemde factoren een nadelige invloed hebben op de totale gezondheid van de honden. Vooral de groei van jonge honden en de vruchtbaarheid van oudere honden lijken onder de natuurlijke groeihormonen te lijden. Wanneer echter gebruik wordt gemaakt van volwassen kippen (die bijv. zijn geslacht nadat ze geen eieren meer leggen) treden deze nadelige effecten niet of beduidend minder op.

Jonge honden groeien veel gelijkmatiger.

Wanneer pups vanaf het begin Farm Food HE, in combinatie met Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet, te eten krijgen groeien ze veel gelijkmatiger zonder de bekende groeischokken en groeipijnen. Deze gelijkmatige groei betekent een betere botontwikkeling en zorgt dat de banden en pezen van de hond zich ook, en in verhouding tot de botontwikkeling, in een gelijkmatig tempo kunnen ontwikkelen waardoor ze veel stabieler worden.

Steeds weer bevestigen fokkers ons, dat de honden tijdens de groei altijd “in verhouding” zijn. Opmerkelijk is daarbij ook dat het lijkt alsof de honden langzamer groeien in verhouding tot hun nestgenoten die een andere voer te eten krijgen, maar eenmaal volwassen zijn ze net zo groot. Vooral bij de grotere rassen is dit punt zeer opvallend.

Vachten worden beter en voller.

Vooral door het gebruik van zuivere rundvetten die, voordat ze in Farm Food HE verwerkt worden, niet hoger verhit zijn geweest dan 90 °C (aangevuld met lecithine en koud geperste lijnzaadolie of Schotse zalmolie voor extra omega 3 en 6 vetzuren) wordt de stofwisseling van de honden minder belast. Ook het feit dat Farm Food HE niet geëxtrudeerd is maar koud geperst, draagt zeker bij aan de kwaliteit van de huid en vacht.

Deze feiten, samen met de hoogwaardige eiwitkwaliteit en het niet gebruiken van bindmiddelen, chemische antioxidanten en conserveringsmiddelen zijn er mede verantwoordelijk voor dat ook voedingstechnische huid- en vachtproblemen worden opgelost en de kleur en structuur van de vachten weer wordt zoals die moet zijn!

Oudere honden krijgen “een tweede jeugd”.

Opvallend veel Farm Food HE klanten melden dat oudere honden veel actiever en levenslustiger blijven dan honden van gelijke leeftijd die een andere voeding eten.

Ook krijgen wij regelmatig van hondenliefhebbers te horen dat hun hond aan “een tweede jeugd” is begonnen nadat ze zijn overgeschakeld op Farm Food HE. Dit feit is volledig toe te schrijven aan de unieke samenstelling en hoge zuiverheid van Farm Food HE, die bovendien volledig intact blijft omdat het voer niet wordt geëxtrudeerd maar koud geperst.

Farm Food HE geeft een zeer goede ontlasting.

De honden die Farm Food HE te eten krijgen hebben in het algemeen een zeer goede ontlasting. Geen kleurige weke hopen maar mooie donkere keutels. In verhouding tot vele andere zijn de keutels van honden die Farm Food HE te eten krijgen zeer donker. Dit feit is volledig toe te schrijven aan de zeer goede verteerbaarheid.

Omdat Farm Food HE per kilogram veel energie bevat met een verteerbaarheid hoger dan 86% is de hoeveelheid ontlasting, na gewenning, relatief weinig. De ontlasting heeft wel een dusdanig vochtgehalte dat de honden niet hoeven te persen. Deze consistentie van de ontlasting zorgt ervoor dat bij het ontlasten ook de anaalklieren worden leeg “gemasseerd”.

Farm Food HE is bestemd voor alle honden van alle leeftijden.

Omdat honden van verschillende leeftijden of onder verschillende omstandigheden geen ander, maar meer of minder nodig hebben van een voeding die biologisch in balans is, kunt u al uw honden, van pup tot senior, voeren met één en dezelfde Farm Food HE. Voor het geval uw hond een glutenallergie heeft, is er wel een speciale (tarwe)gluten vrije samenstelling met dezelfde analyse.

Voor pups zijn kleine rassen is er Farm Food HE “Mini” ; Met exact dezelfde samenstelling als de normale brok echter nét iets kleiner qua formaat (6 mm) zodat het makkelijker te eten is voor pups óf kleine rassen.

Farm Food HE, een goede bron van prebiotica.

Farm Food HE is voorzien van prebiotica, in de vorm van inuline; een onoplosbaar suiker (FOS) dat wordt gewonnen uit, onder andere, de cichoreiwortel. Farm Food HE is daarom een uitstekende manier om de goede bacteriën van de darmflora van extra voeding te voorzien.

Farm Food HE kan zeer goed met Farm Food Fresh Compleet gecombineerd en gemengd worden. Farm Food HE is daarom een uitstekende keuze naast Farm Food Fresh versvlees voeding.

Zuivere grondstoffen en ingrediënten, geschikt voor menselijke consumptie.

Aan alle grondstoffen en ingrediënten die in Farm Food HE zijn verwerkt worden dezelfde kwaliteitseisen gesteld als aan producten bestemd voor menselijke consumptie. De samenstelling en kwaliteit van de gebruikte grondstoffen in Farm Food HE zorgen hierbij voor een optimale biologische balans, de hoge biologische waarde van de eiwitten en een hoge verteerbaarheid van meer dan 86%.

Farm Food HE: geperste, natuurlijke hondenvoeding sinds 1982.

Het zal u duidelijk zijn dat wij zeer veel waarde hechten aan de kwaliteit en de zuiverheid van alle ingrediënten die worden gebruikt in de bereiding van Farm Food HE. Dit doen wij om overbelasting van de lever te voorkomen. Dit is in feite het geheim waarom de honden het ook op langere termijn “zo goed doen” op Farm Food HE.

Hoe wordt Farm Food Hondenvoeding gemaakt?

Nu ook in de smaak: Schaap!

 

Farm Food HE producten