Bruce en Dana zien er geweldig uit

Met de regelmaat van de klok zaten we bij de dierenartsOp bijgaande afbeelding onze hondjes, Bruce en Dana, kruising Chihuahua/Jack Russel. Broer en zus en sinds hun geboorte op 31 maart 2015 onafscheidelijk. Ze doen alles samen, spelen, eten, slapen, ondeugend zijn, ruzie zoeken, enzovoort. In eerste instantie kregen zij brokjes van een bekend merk, na 10 maanden mini adult. Vanaf dag 1 vonden ze deze brokjes niet echt lekker, dus deze ging ik ‘opleuken’ met stukjes gekookte kip, ei, stukje witvis, gekookt hart, enzovoort. Het resultaat was dat ze uitsluitend voor het lekkers gingen en dus beiden te zwaar werden. Dana in mindere mate dan Bruce.

In februari 2016 kregen beiden een vervelende darminfectie en ze bleven elkaar aansteken, in totaal zijn ze bijna 4 weken ziek geweest. Na diverse medicijnen, kuren, speciaal voer, enzovoort werd  uiteindelijk bij beiden antibiotica toegediend. Dana knapte direct op, maar Bruce bleef tot voor kort last houden van regelmatig dunne ontlasting en braken, zonder enige aanleiding.  Zelfs Giardia is onderzocht bij Bruce, ook dit was niet het geval. Dana had daarentegen totaal geen klachten, behalve dat zij een kieskeurige eter is en de brokjes stond te kieskauwen of helemaal niet at.

Het eten werd steeds problematischer, dus toch maar weer ‘lokken’ met stukjes kip en natuurlijk wist ik ook wel dat dit geen volwaardig hondenvoedsel is. We moesten gewoon volhouden en als ze honger zouden krijgen eten ze wel. Dat klopt, maar is absoluut niet leuk. Eén tot twee keer in de maand ging het mis met Bruce en was hij één tot twee dagen aan de diarree of aan het braken. Met de regelmaat van de klok zaten we bij de dierenarts, omdat Bruce bleef braken en dunne ontlasting houden, dus steeds weer aan de rijst met gekookte kip.

Maar ja, we zaten daar met een hondje met overgewicht, geen koorts, wel sloom en lusteloos en een doffe vacht, maar nog steeds lief en speels en op het oog weinig tot niets aan de hand. Moeilijk verhaal dus.

Injecties en pilletjes tegen de misselijkheid, gelkorrels om het maagzuur te binden, een super-anti schrokbak, niets hielp. Overgestapt op anti allergene brokken zonder gluten en granen, maar ook dit hielp niet, wel een enorme hoeveelheid ontlasting, maar ook deze brokjes vonden ze niet lekker. Het dieptepunt was een aantal weken geleden, toen bij wederom een braak-aanval zelfs het medicijn tegen misselijkheid bij Bruce er uit kwam.

Bij toeval zag ik op Facebook een advertentie van Farm Food met een telefoonnummer voor advies indien gewenst.

Dus… gebeld en ik werd na mijn verhaal teruggebeld door de voedingsdeskundige. Een verademing….. ik kreeg na mijn verhaal een uitgebreid advies wanneer ik welke voeding (gedetailleerd in grammen) moest geven en voor mijn gevoel eindelijk iemand die luisterde en beter nog: voor mijn gevoel precies begreep wat er aan de hand was.

Begonnen met het zogenoemde ontgiften, 2 x daags hart en pens compleet. Ik was al gewaarschuwd dat het (voor mensen) niet lekker ruikt en dat klopt, ’s-Morgens vroeg sta ik dit met ingehouden adem af te wegen. Ik dacht de eerste dag echt dat ze dit niet zouden eten, maar bij het in de bakjes doen en even een beetje op temperatuur laten komen stonden (en staan nog steeds) twee hondjes ongeduldig te piepen en ik heb ze nog nooit zo snel iets naar binnen zien werken. (ook zonder anti-schrok bak gaat Bruce niet braken, ondanks de enorme snelheid waarmee hij zijn eten naar binnen werkt).

Nu ben ik- wederom na een uitgebreid en zeer gedetailleerd advies brokjes Farm Food HE mini aan het mengen met het rauwvoer en nog steeds staan ze te smullen.

Nog mooier: Bruce braakt niet meer, beiden hebben mooie drolletjes en geen behoefte meer aan extraatjes, omdat ze lekker hun bakje leeg eten en voldaan zijn. Met name bij Bruce heb ik enorm veel haar weggeborsteld en na een lekker bad glimmen beiden prachtig en ze zien er geweldig uit.

Farm Food, heel erg bedankt voor jullie advies, geduldige en heldere uitleg en ik hoop dat mijn hondjes (en ik dus ook, maar ik eet het niet op) nog jarenlang probleemloos gaan genieten van Farm Food producten.

Marja van Uden-Honkoop