Arvid voelt zich weer heerlijk!

In 1998 haalden wij Kituh en Anvik uit het asiel. Twee Alaska Malamute-pups van slechts 3 maanden oud, afkomstig uit de broodfok in Hongarije. Kituh at vanaf het begin alles wat we hem voorzetten, maar Anvik was zeer kieskeurig en weigerde, bij welk merk voer dan ook, na een paar maanden te eten. Een jaar later begon ik aan een opleiding homeopathie voor dieren, en dat bracht mij op het spoor van Farmfood. Het sprak mij bijzonder aan dat er geen nutteloze chemische toevoegingen en ook geen inferieur vlees aan Farmfood wordt toegevoegd. Alleen dat al was voor ons een reden om het te gaan proberen. Vanaf dat moment hebben wij nooit meer iets anders gevoerd. Kituh en Anvik leefden helemaal op, actief, vrolijk en een prachtige vacht.

Ze hebben beiden een hoge leeftijd bereikt, maar afscheid nemen van twee honden binnen 9 maanden tijd was bijna niet te verwerken. Ons huis voelde zielloos  en ons leven leeg. Reden om, ondanks andere voornemens, op zoek te gaan naar een nieuwe huisgenoot. En zo kwamen wij via de rasvereniging terecht bij een fokker die ons een herplaatser, de vierjarige Kaya, toevertrouwde. Kaya hebben wij van de ene op de andere dag zonder enig probleem overgezet op Farmfood. Al vrij snel daarna hebben wij de zeer toegewijde fokker gevraagd om een pup uit hun volgende nest. En zo kwam eind 2011 Arvid in ons leven, de zoon van Kaya’s zus.

Arvid werd geboren op 11 september 2011 en kwam na 8 weken bij ons wonen. Zijn ontlasting was vanaf het begin dat hij bij ons was behoorlijk dun, reden voor ons om hem al snel van het puppyvoer wat hij gewend was af te halen en over te zetten op farmfood. Helaas hielp dat niet. Ook ontwormen leverde geen verbetering. De ontlasting werd dunner en dunner, en wij waren dag en nacht in de weer met een pup die nú naar buiten moest. We hebben wat gedweild…. Bij de rest van het nest waren er geen problemen, dus dat gaf ook geen duidelijkheid. Er volgden veel dierenartsbezoekjes.

Finidiar, een diarreeremmer gaf geen enkele verbetering, evenmin een dieet met kip en rijst. Uiteindelijk wees bloedonderzoek uit dat er sprake was van Giardia. Er werd ontwormd en een kuur Metronidazol gegeven. Toen dit geen verbetering gaf volgde een kuur met Panacur. En ook dit gaf geen verbetering. De verdenking ontstond dat er sprake moest zijn van een darmontsteking, dus een antibioticakuur er achteraan. Ook nu geen resultaat. De moed zakte ons in de schoenen, en de dierenarts besloot prednisolon voor te schrijven. Dit gaf korte tijd verbetering. De alvleesklier werd getest, prima in orde.

De dierenarts noemde wel even dat vers vlees een oplossing zou kunnen zijn, maar concludeerde meteen dat dat met 2 grote honden een erg intensief project zou worden. Dus kwam hij uit op hypoallergeen dieetvoer…….geen succes, de ontlasting spoot er als water uit.

De maat was voor ons helemaal vol, we kregen al visioenen dat we onze pup kwijt zouden raken. Wij besloten contact op te nemen met Farmfood en kregen begeleiding aangeboden van Annelie. Annelie nam alle tijd voor een gesprek, en al pratende vielen vele dingen op hun plaats. Duidelijk was dat de darmflora van Arvid door alle medicatie volledig om zeep was geholpen en dat er geen verbetering viel te verwachten zolang de darmflora niet hersteld zou worden.

We hebben eerst de darmen gestabiliseerd met Farm Food Fresh Rundvlees Compleet, met als ondersteuning daarbij Luvos Heilaarde. De eerste dag was de ontlasting grijs, Annelie vertelde mij dat dit kwam doordat de darm werd schoongemaakt. Maar vanaf de eerste dag was de ontlasting weer stevig!!! De Rundvlees Compleet werd gedurende ruim een maand steeds verder afgebouwd, en er werd steeds een beetje Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet toegevoegd, wat de darmflora weer moest herstellen. Toen hij uiteindelijk helemaal op Pens en Hart zat, konden we in kleine stapjes Farmfood HE gaan toevoegen.

Het was een lange weg, maar wij kunnen zeggen dat Arvid nu op leeftijd van 14 maanden, eindelijk prachtige drollen draait en zich heerlijk voelt! Voorlopig heeft hij elke week nog een keer een Farm Food Fresh hart-en-pens-dag, want het nut daarvan is voor ons helemaal bewezen. Wij vinden het fantastisch dat Farm Food deze service aanbiedt, Annelie is zeer deskundig en het contact met haar verliep heel prettig.

Nogmaals heel veel dank!