Sparrow’s missie

Welkom op de pagina van Sparrow! Sparrow is een detectiehond in opleiding die helpt de strijd aan te gaan tegen dierenhandel. Sparrow en andere detectiehonden zijn enorm waardevol in deze strijd omdat ze zelfs de kleinste hoeveelheden smokkelwaar kunnen detecteren, zoals ivoor of neushoornhoorn. Zijn hulp helpt enorm bij het monitoren van de grote stroom vracht en personeel. De handel in exotische dieren wordt wereldwijd een steeds groter probleem, en hier willen wij als Farm Food niet voor wegkijken!

Sparrow is onderdeel van Project Cerberus, een initiatief met als doel om stroperij in het schiereiland Maleisië tegen te gaan door de capaciteiten van honden maximaal te benutten. Sparrow wordt getraind door Scent Imprint Conservation Dogs, om vervolgens te gaan werken voor het wildlife department in Maleisië. De kosten voor de opleiding neemt Farm Food voor haar rekening. Dit onderwerp gaat ons namelijk zeer aan het hart!

Op deze pagina kun je Sparrow blijven volgen tijdens zijn belangrijke missie.

Sparrow is een 22 maanden oude Patterdale terriër. Dit ras is intelligent en beschikt over een ontzettend groot uithoudingsvermogen. Doordat Sparrow een klein en compact hondje is kan hij goed zoeken tussen de vracht en in zee containers. Hij heeft een enorme werklust en gaat met sprongen vooruit in zijn trainingen. Inmiddels heeft hij zijn eerste geur aangeleerd, de geur van Pangolin. Alle acht soorten van dit schubdier worden met uitsterving bedreigd. Wildexperts denken dat de Pangolin het meest verhandelde zoogdier ter wereld is. In hun hele verspreidingsgebied wordt er op ze gejaagd vanwege hun bush meat en stropers doden ze om aan de vraag naar schubben uit Vietnam en China te voldoen, waar ze worden gebruikt in traditionele huismiddeltjes. (bron: nationalgeographic.nl)
 
Later deze maand start Sparrow met ivoor, zijn tweede geur. De verwachting is dat hij over 2 maanden volledig inzetbaar zal zijn!

Hierboven zie je een foto van de Pangolin, oftewel schubdier. Het enige zoogdier met schubben. De schubben liggen als een soort dakpannen over het lichaam en bedekken een groot deel van het lijf. Ze eten onder andere mieren en termieten en worden daarom ook wel termieteneters genoemd.

De opleiding van Sparrow is in volle gang, wat een werklust heeft deze hond! Hij gaat echt met sprongen vooruit. Na de geur van Pangolin wordt Sparrow nu getraind door Scent Imprint Conservation Dogs om de geur van ivoor te detecteren. Het stropen van olifanten voor ivoor is nog steeds een heel groot probleem en in de strijd tegen deze illegale handel zijn honden als Sparrow onmisbaar!

De training van Wildlife detectiehond Sparrow gaat in volle gang verder. En wat is hij gedreven, zelfs in ons magazijn vol heerlijke geurtjes blijft hij vol overgave bezig met zijn werk, wat een topper! Wij delen graag wat nieuwe kiekjes van Sparrow in zijn training door @scentimprintconservationdogs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zullen Sparrow blijven volgen en jullie zo een uniek inkijkje geven in zijn belangrijke missie! 🐾

Sparrow’s missie